Απόπειρα περικοπής μισθού σε ειδικευόμενο γιατρό λόγω επίσχεσης εργασίας, επιχείρησε η διοίκηση του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" Πατρών, μη καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες εφημερίες.

Η παράταξη "Κίνημα Νέων Ιατρών" (ΚΙΝΙ) ανακοίνωσε πως "για μια ακόμα φορά οι διοικήσεις των Νοσοκομείων επιδίδονται σε ράλι φιλοκυβερνητισμού επιδιώκοντας την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων νέων Ιατρών. Τελευταίο κρούσμα, από το Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας” όπου η διοίκηση αποπειράθηκε παρανόμως να περικόψει το μισθό ειδικευόμενου Ιατρού για τις ημέρες επίσχεσης στις οποίες η ίδια διοίκηση και κυβέρνηση τον εξανάγκασαν με την μη καταβολή, έστω υπερήμερη, δεδουλευμένων εφημεριών". 

Το ΚΙΝΙ, χαρακτήρισε εξοργιστική την υπόθεση, και κατήγγηλε ότι "οι ενέργειες της διοίκησης φαίνεται να έλαβαν χώρα κατόπιν σχετικής όχλησης από τον Διευθυντή της κλινικής στην οποία ειδικεύεται ο συνάδελφος". Τόνισε επίσης, ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής είναι μάλιστα εκλεγμένος στην ΟΕΝΓΕ με "ακομμάτιστο συνδυασμό", αλλά και ότι είναι γνωστός "για τις επικύψεις του στις προηγούμενες διαλυτικές για το ΕΣΥ ηγεσίες του Υπουργείου".
Το ΚΙΝΙ υπογράμμισε ότι κατόπιν κινητοποίησης και αυστηρών συστάσεων του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου (ΕΙΝΑ), η διοίκηση επέστρεψε στην νομιμότητα καταβάλλοντας κανονικά τον μισθό του ειδικευόμενου.
Το ΚιΝΙ καταδίκασε την απόπειρα οικονομικού εκβιασμού από την διοίκηση και την “επιλεκτική” άγνοια νόμου του γνωστού συνδικαλιστή – διευθυντή του οποίου η εντελώς απαράδεκτη, τιμωρητική διάθεση δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα.