Συνελήφθησαν χθες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διευθυντής της Ουρολογικής κλινικής ΕΣΥ στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ Αθηνών και ένας ιδιώτης Ανδρολόγος-Ουρολόγος, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα.

Την υπόθεση κατήγγηλε ασθενής, τον οποίο παρακολουθούσε ο ιδιώτης ιατρός και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του τον παρέπεμψε στον γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, ενημερώνοντας τον ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για την «εξυπηρέτηση».

Ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου, πραγματοποίησε τη θεραπεία στον καταγγέλλοντα και απαίτησε ποσό 100 ευρώ για "φακελάκι". Ο γιατρός πήρε προσημειωμένο χαρτονόμισμα με αποτέλεσμα να συλληφθεί, καθώς το προσημειωμένο χαρτονόμισμα βρέθηκε στην κατοχή του. Στη συνέχεια  ακολούθησε και η σύλληψη του ιδιώτη ιατρού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.