Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στράφηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νομού Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Κοφτέρης ενημερώνοντας την τοπική αρχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Ο Κ. Κοφτέρης τόνισε πως ο στόλος για την περιοχή αποτελείται από 7 ασθενοφόρα, πεπαλαιωμένα, με 650.000 χιλιόμετρα περίπου το καθένα. Σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν μπόρεσε να προμηθευτεί νέα ασθενοφόρα από το ΕΣΠΑ. Το τελευταίο διάστημα, η περιοχή εξυπηρετείται από δύο ή και μόνο ένα ασθενοφόρο, αφού τα υπόλοιπα βρίσκονται στα συνεργεία. 

«Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σε πρόσφατη συνάντηση, μας είπε πως δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να πορευτούμε με ό,τι έχουμε» είπε ο κ. Κοφτέρης και ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Αγρινίου για να αγοραστούν ανταλλακτικά αξίας… 650 ευρώ (+ΦΠΑ) προκειμένου να επισκευαστεί κάποιο ασθενοφόρο…

Ο δήμος εμφανίστηκε πρόθυμος να βοηθήσει, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Καμμένος ως μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου δήλωσε πως θα μεταφέρει το αίτημα στη διοίκηση του νοσοκομείου. 

ΠΗΓΗ: agrinioculture.gr