Το σεξ στο νερό, μια απόλαυση η οποία βρίσκει το καταλληλότερο περιβάλλον εκδήλωσης κατά την περίοδο των διακοπών, ενέχει τους ίδιους κινδύνους με το σεξ εκτός νερού, σημειώνει η κα Μυρτώ Σωτηροπούλου, Μαιευτήρας-Χειρουργός - Γυναικολόγος, Σεξολόγος, συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, του Δρ. Θάνου Ασκητή. Η επικινδυνότητα υπάρχει τόσο όσον αφορά στην μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όσο και για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Για να μη βρεθείτε λοιπόν προ εκπλήξεως παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Πως θα προλάβω κολπίτιδες και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;:
Αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία με βρεγμένο μαγιό
Πλένετε καλά τα μαγιό σας μετά το μπάνιο
Μην ανταλλάσσετε μαγιό με άλλους
Πλένετε την γεννητική περιοχή συχνά καθημερινά με ειδικά σαπούνια και ξεπλένετε με άφθονο νερό
Μην χρησιμοποιείται αντισηπτικά, εκτός αν σας το έχει συμβουλέψει γυναικολόγος
Στην παραμικρή ενόχληση επικοινωνήστε η επισκεφθείτε τον γυναικολόγο για να σας δώσει την κατάλληλη λύση
Χρησιμοποιείτε μόνο τη δική σας πετσέτα
Απλώνετε πετσέτα στην άμμο η στην ξαπλώστρα
Μην περπατάτε ξυπόλητοι (παραλία, πισίνα)
Χρησιμοποιείτε βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα.
Αποφεύγετε τη συχνή χρήση στενών παντελονιών
Χρησιμοποιείτε ταμπόν όσο το δυνατόν λιγότερο και, κάθε φορά, όχι περισσότερο από 4 ώρες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες
τη θάλασσα ή στην πισίνα
 

Σεξ στην παραλία
Το σεξ σε μια ερημική παραλία, μια καλοκαιρινή βραδιά με πανσέληνο, ακούγεται ειδυλλιακό. Παρόλα αυτά, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Science and Technology, ανέφερε πως ακόμα και στις πιο καθαρές παραλίες μπορεί να υπάρχουν μερικά πολύ επικίνδυνα μικρόβια. Αν παρόλα αυτά... προκύψει, καλό είναι να έχετε πρόχειρη μια μεγάλη ψάθα και μια καθαρή πετσέτα για να ξαπλώσετε, ενώ ιδανικά θα πρέπει να ουρήσετε και οι δύο μετά. Ίσως όχι τόσο ρομαντικό, αλλά σημαντικό για να μειώσετε τις πιθανότητες για εξίσου καθόλου ρομαντικές λοιμώξεις!