Με τη χρήση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου ΠΙΚΠΑ στη Λέρο, θέλησε το υπουργείο Υγείας να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των εκτάκτων συνθηκών που προκύπτουν από τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

O Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, ζήτησε από τον Διοικητή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου "την παραχώρηση της χρήσης του εγκαταλελειμμένου κτιρίου ΠΙΚΠΑ, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά όσοι πρόσφυγες διαμένουν στη Λέρο".

"Με αυτό τον τρόπο", όπως τονίσθηκε, "το Υπουργείο Υγείας συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών και υγειονομικών ζητημάτων".

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι προσπάθειές μας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, δε θα σταματήσουν, μέχρι να βρεθούν μόνιμες λύσεις που θα σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν και ο Επίτροπος Υγείας θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Υπουργός Υγείας".