Έβαζε "χέρι" στο οικογενειακό ταμείο για να προμηθευτεί το μπλε χαπάκι από το Διαδίκτυο.

Το αγόρι από το Lancashire, που έβλεπε πορνό από τα 12 του χρόνια μέσω του κινητού του - εν αγνοία των γονιών του, όπως αποδείχτηκε - λέει ότι η εφηβεία του καταστράφηκε και τονίζει ότι το βιάγκρα είναι "μόδα" στα σχολεία μεταξύ των εφήβων, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σεξ.

Ο 13χρονος τότε, 15χρονος σήμερα, ομολόγησε ότι άρχισε να παίρνει το γνωστό χάπι, που προορίζεται για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, κατόπιν ισχυρής πίεσης από κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του, που του έλεγαν ότι χωρίς αυτό θα είναι χάλια στο κρεβάτι και ότι ένας στους τρεις συνομιλήκους του το παίρνει ήδη. Εκείνος, που πρόσφατα είχε κάνει σεξ για πρώτη φορά με το κορίτσι του, πείστηκε και ξεκίνησε να το παίρνει. Σύντομα εθίστηκε και κατέληξε να παίρνει έξι χάπια, κάθε φορά που επρόκειτο να πάει σε πάρτυ.

Οι γονείς του δεν ήξεραν τίποτα για όλα αυτά. Πίστευαν ότι το παιδί είναι σε σπίτια φίλων του και παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το θέμα είναι ότι το Viagra και άλλα ανάλογα σκευάσματα δεν θεωρούνται παράνομα και η χρήση τους είναι, πια, ευρέως διαδεδομένη - μπορείς κάποιος να τα αγοράσει όχι μόνο από το Ίντερνετ, αλλά και από μικροπωλητές στους δρόμους, που, ως φαίνεται, κάνουν χρυσές δουλειές.

"Μετάνιωσα που το πήρα" λέει τώρα το αγόρι. "Οι γονείς να ξέρουν ότι το χάπι κυκλοφορεί στα σχολεία. Ήθελα να μοιάσω στους πρωταγωνιστές των ταινιών πορνό. Όταν είπα στην κοπέλα μου ότι το πήρα, με παρακίνησε να πάρω ξανά και ξανά".

Η ομολογία ήρθε όταν συνειδητοποίησε ότι αδυνατούσε να έχει στύση δίχως βιάγκρα και έτσι ζήτησε βοήθεια από τους γονείς του. Διαγνώστηκε με παρορμητική σεξουαλική συμπεριφορά και κάνει δύο φορές την εβδομάδα ψυχοθεραπεία, ενώ για το πρόβλημά του μίλησε δημοσίως (έπειτα από τη συναίνεση των γονιών του) για να προειδοποιήσει τους συνομήλικούς του για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Ο ψυχοθεραπευτής, που κουράρει το παιδί, προειδοποιεί ότι πολλοί παίρνουν το φάρμακο για "ψυχαγωγικούς σκοπούς".

"Τα προμηθεύονται εύκολα και νομίζουν ότι είναι κάτι αθώο, με το οποίο θα περάσουν απλώς καλά. Στην πραγματικότητα, όμως, η αρχική ορμή από τα χάπια, σε συνδυασμό με το αίσθημα ότι είναι απρόσβλητοι από κάθε κακό, μπορούν εύκολα να τους οδηγήσουν στον ψυχολογικό εθισμό σ’ αυτά".