Για εικονική πραγματικότητα την οποία ζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο προφίλ του στο facebook, απαντώντας σε αντίστοιχη δήλωση που έκανε χθες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, σχετικά με το νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ο κ. Μπασκόζος, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΙΣΑ ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ως ακριβοπληρωμένο Κέντρο Υγείας, διερωτήθηκε:
"Τι ακριβώς σας ενοχλεί κ. Πατούλη;
Το ότι το δημόσιο ανέλαβε να λειτουργήσει το νοσοκομείο που μαράζωνε τόσα χρόνια και δεν το άφησε φιλέτο στα χέρια των ιδιωτών που καραδοκούσαν;
Τέτοια ταύτιση πια με τον Άδωνι; Δηλαδή μας λέτε πως δημόσιο νοσοκομείο ούτε πρέπει ούτε μπορεί να λειτουργήσει στη Σαντορίνη;
Και καλά εσείς, τα άλλα μέλη του ΔΣ δέχονται να λειτουργούν σαν γραφείο τύπου της ΝΔ;
Το νοσοκομείο θα ξεπερνά τα προβλήματα του και θα καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων Σαντορίνης και γύρω νησιών αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών 
Ο καθένας παίρνει θέση. Είναι υπέρ της λειτουργίας δημοσίου νοσοκομείου στο νησί ή όχι";

Ο Γ. Πατούλης

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ανταπάντησε:
"Πρώτα έσυραν τον Πρωθυπουργό στη Σαντορίνη και τον εξέθεσαν, λέγοντας του ότι εγκαινιάζει ένα νοσοκομείο, ενώ στην πραγματικότητα εγκαινίαζε ένα Κέντρο Υγείας.
Στη συνέχεια, για να ξεγελάσουν τους πολίτες, "έστησαν" με τον κ. Πολάκη τη γνωστή σε όλους αιμορροϊδεκτομή, την οποία μας παρουσίασαν ως χειρουργείο κι απόδειξη ότι το Νοσοκομείο μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά.
Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Γι αυτό οφείλει ο λαλίστατος κάποτε συνδικαλιστής και σημερινός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Μπασκόζος, αντί να κάνει υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος μου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, να απαντήσει υπεύθυνα αν πιστεύει ότι σήμερα στη Σαντορίνη λειτουργεί δημόσιο νοσοκομείο, που καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων της Σαντορίνης, των γύρω νησιών και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών.
Κι αν δεν λειτουργεί, να μας πεί υπεύθυνα πότε θα γίνει αυτό, αντί να μιλά αόριστα και σε μέλλοντα χρόνο, λέγοντας ότι "το νοσοκομείο θα ξεπερνά τα προβλήματα του και θα καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων Σαντορίνης και γύρω νησιών αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών".
Ο Ι.Σ.Α. πιστεύει ότι όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της νησιωτικής Ελλάδας, έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Εμείς είμαστε υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα.
Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα στη Σαντορίνη.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια υγεία και για να καλύψει την ανικανότητά της, δαιμονοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, που σε όλες τις προηγμένες χώρες λειτουργεί συμπληρωματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας".