Τα ύστερα του κόσμου... Τα χρόνια περνούν, οι ρόλοι αλλάζουν και, άμα πιστέψουμε τους επιστήμονες, σε 52 χρόνια τίποτα δεν θα είναι όπως το ξέρουμε σήμερα.

Σε πολλές οικογένειες η γυναίκα κάνει σχεδόν όλες τις δουλειές του σπιτιού, ακόμη κι όταν εργάζεται. Υπάρχουν, βέβαια, και σπίτια, όπου οι άνδρες έχουν αναλάβει το μαγείρεμα και βάζουν και σκούπα πού και πού. Οι ερευνητές παρατήρησαν, πάντως, ότι υπάρχει μια τάση αλλαγής των "κλασικών" ρόλων που έχουν τα δύο φύλα κι ότι αυτό θα γίνει ιδιαίτερα εμφανές σε περίπου πέντε δεκαετίες από τώρα. 

Η αρχή θα γίνει σε περίπου 9 χρόνια, οπότε οι άνδρες θα αναλάβουν εξ'ολοκλήρου το πλύσιμο των ρούχων. Ακολουθεί το καθάρισμα του μπάνιου σε 16 χρόνια και σε 36 χρόνια θα ασχολούνται μόνο εκείνοι με το μαγείρεμα. Το ξεσκόνισμα θα είναι το τελευταίο... οχυρό που θα πέσει, αφού, για να πιάσουν ξεσκονόπανο, θα πρέπει οι γυναίκες να περιμένουν 52 χρόνια.

Στην εποχή μας οι γυναίκες πλένουν, καθαρίζουν και αλλάζουν σεντόνια και πετσέτες 79% πιο συχνά από ό,τι οι άνδρες. 

Οι ερευνητές από την εταιρία Privilege Home Insurance εξέτασαν το πώς λειτουργούν στο σπίτι 2000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, στη Βρετανία. Είδαν ότι οι άνδρες ετοιμάζουν δείπνο για τις γυναίκες ή τις φιλενάδες τους 6 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες 10 φορές τον μήνα κατά μέσο όρο. Οι άντρες πάνε σούπερ μάρκετ 5 φορές τον μήνα, οι γυναίκες 6, οι άνδρες καθαρίζουν το σπίτι 4 φορές τον μήνα και οι γυναίκες 7 φορές.

Στον αντίποδα η έρευνα έδειξε ότι 31% των γυναικών είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί το τρυπάνι ή να συναρμολογεί έπιπλα και 20% να βάφει μόνο του το σαλόνι. Οι σύγχρονοι μπαμπάδες, πάντως, ασχολούνται σχεδόν εξίσου ενεργά με τη φροντίδα των παιδιών με τις γυναίκες τους, μολονότι μόλις το 7% ομολογεί ότι θα καθόταν μόνο στο σπίτι, να κρατήσει τα παιδιά.