Σε καταγγελία ενάντια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) λόγω της απευθείας ανάθεσης της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτη εργολάβο με κόστος 24.600 ευρώ για 11 ημέρες . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την ώρα που τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι άδεια εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, πληρώνει σε με απευθείας ανάθεση, όπως καταγγέλλει σε σχετικό Δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα  του Γ.Ν.Κέρκυρας (πρώην ΨΝΚ).

Σε σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Γ. Τριανταφυλλούδης αναφέρει ότι «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως  από τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να εκδιώξουν τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία οι οποίοι ανέλαβαν το σύνολο σχεδόν των υποστηρικτικών υπηρεσιών. Συνεχίζουν να απομυζούν τους εξανεμισμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, βγάζοντας τεράστια κέρδη αφού προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους που απασχολούν». 
Σημειώνει ακόμη πως οι εργολάβοι έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους που απασχολούν (σχεδόν το 25% του συνόλου των εργαζομένων των Νοσοκομείων) πάνω από πέντε μήνες, επικαλούμενοι τα οφειλόμενα από τα Νοσοκομεία.