Εσωτερικές διαδικασίες ενεργοποιήθηκαν στο ΕΚΑΒ για τη διακρίβωση των στοιχείων σχετικά με την ύπαρξη ποντικιών στο παράρτημα του Κέντρου στην Κοζάνη, μετά από σχετική καταγγελία εργαζομένων.

Η διοίκηση του Κέντρου τόνισε ότι η σχετική καταγγελία έγινε λίγες μέρες πριν την οριστική μετεγκατάσταση του τοπικού παραρτήματος στις νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση του Κέντρου, "με θαυμασμό και ειλικρινή απορία παρακολουθήσαμε τις σημερινές δηλώσεις συνδικαλιστή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, για  δήθεν επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία του Παραρτήματος από μεγάλα τρωκτικά, που στην κυριολεξία έκαναν ολονύκτιο «πάρτι» στα γραφεία και στους χώρους του παραρτήματος.

Επίσης προφανή και εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι καταγγέλλουσα το γεγονός, αφού καταρχήν παραδέχεται ότι οι συνάδελφοί της την ενημέρωσαν για το γεγονός και ότι η ίδια δεν είδε κάτι, στη συνέχεια επιδίδεται σε λεπτομερή περιγραφή του υποτιθέμενου «πάρτι» των τρωκτικών στους χώρους του Παραρτήματος, εξαντλώντας κάθε όριο υπερβολής και φαντασίας". 

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "ως Κεντρική Διοίκηση, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε Παράρτημα του ΕΚΑΒ, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζουμε ότι όλα τα Παραρτήματα έχουν Διευθυντές των οποίων η αρμοδιότητά τους μεταξύ άλλων είναι να επιλαμβάνονται, αλλά καλύτερα να προλαμβάνουν τέτοιου είδους περιστατικά και «τρωκτικές συμπεριφορές».

Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά γεγονότα, όσο και τυχόν αμέλειες των υπευθύνων του Παραρτήματος. Καθιστούμε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους πραγματικά ή μη γεγονότα να χρησιμοποιούνται από ανεύθυνο-υπεύθυνους, προς εξυπηρέτηση  προσωπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, εις βάρος του οργανισμού του ΕΚΑΒ.

Το έργο του ΕΚΑΒ αξιολογείται καθημερινά από τους πολίτες και από την κοινωνία, την οποία και υπηρετεί πιστά. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι συμπεριφορές και νοοτροπίες που δεν συνάδουν με τον βασικό στόχο που έχουμε θέσει ως κεντρική διοίκηση για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας, δεν θα γίνουν ανεκτές".