Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής μαιευτικής - γυναικολογίας Γεώργιος Κρεατσάς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε με αφορμή το 10ο Αθηναϊκό Συνέδριο για την Γυναικεία Υγεία & Νοσηρότητα - που σήμερα άρχισε τις εργασίες του:

"Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 σταματά η δωρεάν χορήγηση των εμβολίων για τον HPV στις γυναίκες ηλικίας από 18 έως 26 ετών. Αντιθέτως, θα συνεχιστεί κανονικά η κάλυψη του εμβολίου για τα ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων".

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο το διδύναμο, όσο και το τετραδύναμο εμβόλιο κατά του ιού HPV, που κυκλοφορούν στη χώρα μας, είναι απολύτως ασφαλή, δεν έχουν παρενέργειες και πρέπει να γίνονται σε άνδρες και σε γυναίκες, διότι προστατεύει τόσο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και από τη μετάδοση του ιού μέσω των ερωτικών επαφών. 

Βέβαια το κόστος του δωρεάν εμβολιασμού δεν είναι αμελητέο. Πρόσφατη Ελληνική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology, διαπίστωσε χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έναντι του ιού HPV στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους, δεδομένου ότι το κόστος κάθε δόσης μπορεί να φτάσει και τα 145 ευρώ.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Αρεταίειου Νοσοκομείου, ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV ανέρχεται σήμερα στο 40%.