Βρετανική δημοσκόπηση, μάλιστα, έδειξε ότι το ξύπνημα συνεχίζεται, παρά τις λεκτικές μεταμεσονύχτιες διαμάχες και την κρεβατομουρμούρα, που αυτό συνεπάγεται.

Πιο επιρρεπείς είναι οι νεαροί ενήλικες, ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότερες από 4.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι απάντησαν αναλυτικά σε ερωτήματα για τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά στο κινητό τους.

«Τα κινητά τηλέφωνα επιτρέπουν στους χρήστες τους να βρίσκονται σε επαφή με οτιδήποτε συμβαίνει ή λένε ή ποστάρουν άλλα άτομα, και αυτό συμβαίνει οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας» δήλωσε ο κ. Πωλ Λη, επικεφαλής του τομέα Τεχνολογίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας που έκανε τη δημοσκόπηση. «Βέβαια πιστεύω ότι η κατάχρηση των κινητών είναι παροδική και άγεται από το γεγονός ότι είναι σχετικά νέο είδος. Σιγά - σιγά συνηθίζουμε την ύπαρξη αυτής της τεχνολογίας, η οποία, ας μην ξεχνάμε, είναι μόλις εννέα ετών και, όπως συμβαίνει με όλα τα νέα μας αποκτήματα, στην αρχή αντιδρούμε υπερβολικά στην παρουσία τους και αργότερα τα ψιλοξεχνάμε».

Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι οι τέσσερις στους πέντε έχουν, πλέον, «έξυπνα» κινητά, αλλά ο ένας στους τρεις (το 31%) δεν τα χρησιμοποιεί τόσο για να μιλάει, όσο για τις υπόλοιπες λειτουργίες τους, αφού, όπως δήλωσαν, κατά την εβδομάδα πριν από τη δημοσκόπηση δεν είχαν κάνει ούτε ένα κλασικό τηλεφώνημα με αυτά!