Στις τεχνικές, που πρώτος έφερε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Η πρώτη ανδρολογική κλινική του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από τριάντα χρόνια στην Αθήνα. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν πέντε, ακόμη, ανδρολογικές μονάδες στον κόσμο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, στη Ρώμη, στη Βιέννη, στη Φρανκφούρτη και στο Ντουμπάι.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος προχώρησε και σε μια σημαντική ανακοίνωση. Όπως είπε: «Η εμπειρία αυτή θα εμπλουτιστεί σύντομα με τη δημιουργία του νέου Κέντρου Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων και Διαφυλικής Χειρουργικής, το πρώτο στην Ευρώπη, στο οποίο θα συνεργαστούμε με έγκριτους επιστήμονες του εξωτερικού».

Ειδικότερα θα συμμετέχει ο γιατρός που έκανε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους, ο Νοτιοαφρικανός Andre van der Merwe και ο Σέρβος χειρουργός Vladimir Kojovic, που διευθύνει το Κέντρο Αναφοράς στη Διαφυλική Χειρουργική στο Βελιγράδι.

«Η φιλοδοξία του Andrology International, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών - που διαθέτει ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ευρώπη - είναι να κάνει την Αθήνα Κέντρο Αναφοράς Ειδικών Ανδρολογικών Επεμβάσεων, που θα υποδέχεται περιστατικά από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Η αυξητική φαλλού ακουλουθεί αυξητικούς ρυθμούς, ανάλογους με την αυξητική μαστών στις γυναίκες. «Ο μεγάλος φαλλός είναι σύμβολο ανδρισμού και ερωτικής απόδοσης και αυτή είναι μάλλον η πιο ποθητή επέμβαση για τον σύγχρονο άνδρα» εξήγησε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
 
Άλλες «δημοφιλείς» επεμβάσεις που κάνει η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα, είναι:
 
- Η φαλλοπλαστική.  Η επέμβαση αυτή πλέον γίνεται με τοπική αναισθησία και ο άνδρας φεύγει σε υο ώρες από το νοσοκομείο.

- Ευθειασμός, επιμήκυνση. Μια άλλη επέμβαση, που σήμερα είναι πολύ δημοφιλής, είναι ο ευθειασμός του πέους που στραβώνει από τη νόσο του Peyronie, αλλά και από συγγενείς καταστάσεις.

- Επέμβαση χωρίς ράμματα. Μια τεχνική που εφαρμόζεται τελευταία από την ομάδα του κ. Κωνσταντινίδη, με ειδικό μόσχευμα, αυτοσυγκρατούμενο.

- Ενδοπεϊκή πρόθεση. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, που δίνει λύση σε είκοσι, μόλις, λεπτά και μερικές ώρες νοσηλείας.

Πρόσφατα η ομάδα του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη βραβεύτηκε στην Ευρώπη για την μεγάλη γκάμα των τεχνικών και τον μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων που πραγματοποίησε (ESSM 2016, geometrical approach in IPP).