Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ε.Α.Ε. βρέθηκε στην πλατεία Γεωργίου, από 29 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2016, όπου πραγματοποίησε δωρεάν μαστογραφίες σε 200 γυναίκες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες και δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες σήμερα, με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στις 5.000 ετησίως. 

Παρόλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο λόγω των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις είναι περισσότερες, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η «Κίνηση Μαστ» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN, για την οποία αποτελεί μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, καθώς η εν λόγω φαρμακευτική εταιρία δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.