Συντονιστική Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας για την εποχική γρίπη αποφάσισε να συστήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Έργο της Επιτροπής θα είναι ο συντονισμός της λήψης μέτρων και της διενέργειας εμβολιασμού των εργαζομένων επαγγελματιών υγείας μέχρι την περάτωση της εποχικής γρίπης χρονική περίοδος (2016-2017).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού, η επιτροπή, αποτελείται από τους:
Γιώργο Ντουνιά, Συνεργάτη του Υπουργού Υγείας για θέματα Δημόσιας Υγείας, Δ/ντης ΠΜΣ ΕΣΔΥ, με αναπληρωματικό μέλος την Ολυμπία Χριστοφιλέα, Συνεργάτιδα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας,του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού. 
Ευαγγελία Κυπραίου, Δ/ντρια Ιατρικής Εργασίας ΕΣΥ στο Θριάσειο Νοσοκομείο, με αναπληρωματικό μέλος την Δέσποινα Φυτίλη, Επιμελήτρια Ιατρικής Εργασίας ΕΣΥ στο Θριάσειο Νοσοκομείο. 
Γιώργο Κουρούκλη, Ιατρό Εργασίας ΚΔΙΕ, με αναπληρωματικό μέλος την Άννα Πριέρου, Ιατρό Επιμελήτρια Α´ ΚΔΙΕ. 
Έλενα Μαλτέζου, Λοιμωξιολόγο, η οποία υπηρετεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με αναπληρωματικό μέλος την Ξανθύ Δεδούκου, Λοιμωξιολόγο, η οποία υπηρετεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του Τμήματος Μεταδοτικών & μη Μεταδοτικών Νοσημάτων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου Δ/ντρια – ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, με αναπληρωματικό μέλος την Φωτεινή Τσαλίκογλου , του κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, η οποία υπηρετεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.