Η αιμοκάθαρση είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς σχετίζεται με εμφάνιση επιπλοκών σε πολλά όργανα - ιδιαίτερα στην καρδιά, στα αγγεία και στα οστά - και κοστίζει στην παγκόσμια κοινότητα κάθε χρόνο χιλιάδες νεκρούς και δισεκατομμύρια ευρώ από την ιλιγγιώδη αύξηση του κόστους νοσηλείας αλλά και του κόστους της διαδικασίας και των φαρμάκων, που χορηγούνται για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της σοβαρής ασθένειας

Σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς, είναι σημαντικό αυτοί οι ασθενείς να απολαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα και να αισθάνονται ασφαλείς. Η νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στα Χανιά της Κρήτης Nephroxenia, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας, ακριβώς για αυτούς τους ανθρώπους.

Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, έκτασης 1.500 τετραγωνικών μέτρων, στα Περιβόλια Θερίσου, η κλινική είναι δέκα λεπτά από το κέντρο των Χανίων και μόλις τρία λεπτά από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Η on-line αιμοδιαδιήθηση, που γίνεται στην εν λόγω Μονάδα, αναδεικνύεται ως πιο ασφαλής, πιο άνετη και πιο αποτελεσματική τεχνική, σε σχέση με τη συμβατική αιμοδιαδιήθηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία σχετίζεται με:

.30% μείωση του κινδύνου θανάτου

.55% μείωση του κινδύνου θανάτου λόγω μολύνσεων

.61% μείωση του κινδύνου λόγω εγκεφαλικού

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι, για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, οκτώ ασθενείς θα πρέπει να κάνουν on-line αιμοδιαδιήθηση, αντί της συμβατικής.

Συνολικά η μέθοδος συμβάλλει σε:

.28% μείωση στα υποτασικά επεισόδια

.22% μείωση στις νοσηλείες για οποιαδήποτε αιτία

Η Nephroxenia είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.