Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στους 4 συμπολίτες μας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας στη διάρκεια της ζωής του. Επιπλέον 1 στους 5 εφήβους στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ τα 3/4 των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αναφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός τουλάχιστον ψυχοκοινωνικού προβλήματος στον χώρο εργασίας...

«Παροτρύνουμε τον καθένα να μας βοηθήσει να αντικαταστήσουμε τα δεσμά του αποκλεισμού και του στίγματος, που επιβαρύνουν όσους αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχοκοινωνικό πρόβλημα, με ανθρώπινους δεσμούς, που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά» αναφέρει η ψυχολόγος της ΕΚΨ & ΨΥ, Αγγελική Γιαντσελίδου.

Η καμπάνια της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στηρίζεται στην πρωτοβουλία του Mental Health Europe (M.H.E.), του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού οργανισμού για την Ψυχική Υγεία και υποστηρίζεται από την ΕΚΨ&ΨΥ (μέλος του M.H.E.), θέτοντας έναν διπλό στόχο.

Αφενός να δείξει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ΄ όσο νομίζουμε -ειδικά σε μια εποχή σύνθετης κρίσης σε κοινωνικό και σε ατομικό επίπεδο - αφετέρου πως ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος, χωρίς να είναι ειδικός, με «όπλα» την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη όσων βιώνουν ανάλογες προκλήσεις.

Ενημερωτικές δράσεις ΕΚΨ & ΨΥ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
10.00-14.00 Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης & πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας
Παράλληλες δράσεις προγραμματίζονται και στους νομούς Φωκίδας, Έβρου και Φθιώτιδας
Συμμετοχή ΕΚΨ & ΨΥ στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας NEFELE

Απαντώντας στις ανάγκες σε πρακτικό επίπεδο, η ΕΚΨ & ΨΥ υποδέχεται αιτήματα πολιτών για ψυχοκοινωνική στήριξη παρέχοντας βοήθεια ή κάνοντας την κατάλληλη διασύνδεση με άλλους φορείς. Τηλ. επικοινωνίας 210 9221739.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας με τίτλο «Ας μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία»

.