Τελευταία, όμως, κερδίζει έδαφος και η μεταμόσχευση τριχών στο πρόσωπο (φρύδια, γένια, μουστάκια). Σύμφωνα με έρευνα του Mη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) από το 2012 μέχρι το 2015 η αύξηση για μεταμοσχεύσεις τριχών στο πρόσωπο άγγιξε  το 196% και οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών από το 2006 μέχρι το 2014 έφτασαν το 76%.

"Είναι γεγονός πως η εξέλιξη της ιατρικής στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνικές - μεθόδους, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και δημιουργεί νέα δεδομένα" τονίζει ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της ISHRS και  επιστημονικός διευθυντής  της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics Δρ Αναστάσιος Βεκρής.  "Σήμερα, εκτός από τη μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι, κάνουμε μεταμοσχεύσεις και στο πρόσωπο και ειδικότερα σε φρύδια, γένια και μουστάκια, με εκπληκτικά αποτελέσματα".

Και του «σπανού τα γένια» πια γίνονται

Όπως εξηγεί ο κ. Βεκρής, στη μεταμόσχευση φρυδιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE, μεταφέρονται τριχοθυλάκια από το υγιές σημείο του τριχωτού της κεφαλής στην περιοχή των φρυδιών, αποκαθιστώντας συγγενή έλλειψη φρυδιών ή προηγούμενα τραύματα που είχαν δημιουργήσει ουλές. Η τεχνική αυτή, λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές.

Σύμφωνα με την έρευνα της ISHRS, οι γυναίκες, εκτός από τη μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι (η οποία εμφανίζει  αύξηση 11% από το 2006), ενδιαφέρονται για εμφύτευση φρυδιών (εννέα στις δέκα). Στους άνδρες, βέβαια, αυτό που «χτυπάει κόκκινο» είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Το 2014 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κατέφυγαν σε επεμβατικές και συντηρητικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης – ποσοστό αύξησης 64% από το 2006.

Η τεράστια (196%) αύξηση μεταμόσχευσης τριχών στο πρόσωπο ήδη από το 2012, αποδίδεται από τους ειδικούς στο γεγονός ότι ενισχύει τον συμβολισμό της πυκνής γενιάδας ως δείγμα ανδρισμού, καθιστώντας τα πλούσια γένια σημαντικό στοιχείο στην εμφάνιση του σύγχρονου άνδρα.