Με κεντρικό θέμα «Η ώρα της καινοτομίας στη φαρμακευτική περίθαλψη και επιστήμη», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 16η χρονιά, το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point, στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η στροφή προς την καινοτομία για την αντιμετώπιση της κρίσης και την εξέλιξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:
•    Στρογγυλά τραπέζια 
- «Διαχείριση των ΜΥΣΥΦΑ στο φαρμακείο» 
- «Σωματική και ψυχική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων – Η συμβολή του φαρμακοποιού»  

•    Ομιλία του γενικού επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρου Ευαγγελάτου, με θέμα «Το πεδίο παρέμβασης του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στη λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων»  
•    Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Γερακίνας Μπισμπινά, για τη συνεργασία Πολιτείας και φορέων υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη
•    Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο: Πεπτικό, Πόνος, Αλλεργίες, Λοιμώξεις» 
•    Ενημερωτικές ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος
•    Επίδειξη Α' Βοηθειών στο φαρμακείο από τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.