Σήμερα Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, η σειρά συζητήσεων πάνω στα θέματα που θίγει το έργο, συνεχίζεται με καλεσμένους δύο μέλη από τους Ανώνυμους Υπερφάγους. Μετά το τέλος της παράστασης, οι συντελεστές της παράστασης και τα μέλη των ΑΥ θα συζητήσουν πάνω στον εθισμό στο φαγητό, μία από της κυριότερες μορφές διατροφικών διαταραχών.

Στην Ελλάδα, οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι υπάρχουν από το 1983 με πρώτη συνάντηση στην Αθήνα, ενώ σήμερα λειτουργούν φυσικές ομάδες σε 6 πόλεις και γίνονται και διαδικτυακές συναντήσεις. Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι δεν ασχολούνται απλά με την απώλεια, το κέρδος ή τη διατήρηση του βάρους, την παχυσαρκία ή τις δίαιτες. Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων προσφέρει σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάρρωση σε όσους υποφέρουν από το ψυχαναγκαστικό φαγητό.

Τα μέλη βρίσκουν ανάρρωση και στα τρία επίπεδα ακολουθώντας το πρόγραμμα των Δώδεκα Βημάτων των Ανώνυμων Αλκοολικών. Μέλη που αναρρώνουν μέσα από τα Δώδεκα Βήματα βρίσκουν ότι οι δίαιτες γιο-γιο αποτελούν πια παρελθόν. Δεν εύχονται πια να επιστρέψουν στο ψυχαναγκαστικό φαγητό. 

Στους ΑΥ θα βρείτε μέλη που είναι νοσηρά παχύσαρκα, υπερβολικά ή μέτρια υπέρβαρα, μετρίου βάρους ή λιποβαρή άτομα, που ελέγχουν τις διατροφικές τους συμπεριφορές ή εντελώς ανίκανα να ελέγξουν το ψυχαναγκαστικό τους φαγητό. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος στους ΑΥ είναι η επιθυμία να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά.

Το έργο

Μια γυναίκα αποφασίζει να μιλήσει για το πρόβλημα που την βασανίζει. Νευρική ανορεξία και Βουλιμία. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Η προσπάθεια να είναι κανείς φυσιολογικός.

Και μπουκάλια νερό, γιατί το νερό βοηθάει.

Η ζωή ενός ανθρώπου που τρώει μόνο τρία φυστίκια.

Και ενός ανθρώπου που τρώει έξι πίτσες.

Του ίδιου ανθρώπου.

Κρυμμένα τσιπς σε τσάντες, νερό και φυστικοβούτυρο στα μαλλιά.

Ανορεξία, βουλιμία, χιούμορ, σαρκασμος και ένας πορτοκαλής γάτος.

Μία γυναίκα-κορίτσι επιτέλους μιλάει.                                                                                    

Κάθε Δευτέρα στις 21.00.