Σε έφεση προχώρησε η 3η Υγειονομική Περιφέρεια, μετά τη δικαίωση πρωτοδίκως 42 γιατρών του ΠΕΔΥ που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά την απόλυσή τους, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να απαιτεί την άμεση ανάκληση της ασκηθείσας Έφεσης εντός της εβδομάδος και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

'Οπως τόνισε η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης με αριθμό 1314/2016, η οποία έκρινε παράνομες τις απολύσεις 42 γιατρών της 3ης ΥΠΕ, οι γιατροί περίμεναν επαναπρόσληψη, αντί να συνεχιστεί η αντιδικία. Και ο λόγος ήταν ότι οι διοικητές των ΥΠΕ, αφ’ ενός είναι γνώστες των ελλείψεων σε ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό στα ΠΕΔΥ και αφ’ ετέρου γνώστες και των υποσχέσεων της νυν κυβέρνησης που ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί δημόσια την στήριξη των γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ με ακύρωση των αποφάσεων Γεωργιάδη. 

Αντίθετα όμως, η 3η ΥΠΕ επέλεξε να ασκήσει έφεση κατά της ανωτέρω δικαστικής απόφασης, γεγονός το οποίο είναι:

  1. σε βάρος της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επιτείνοντας τις βλαπτικές ενέργειες προς το δημόσιο αγαθό της υγείας λόγω της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού και
  2. σε βάρος της συνολικής αξιοπιστίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με τις προ 3 ετών διακηρύξεις.

Η Ομοσπονδία απαιτεί την άμεση ανάκληση της ασκηθείσας Έφεσης εντός εβδομάδος και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.