Ο στόχος της θεραπείας της ψωρίασης είναι το καθαρό δέρμα και η ανταπόκριση, βάσει του Δείκτη Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης (PASI) 90, θεωρείται σημαντική μέτρηση της θεραπευτικής επιτυχίας. 

Η σεκουκινουμάμπη επιτυγχάνει καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα (Δείκτης Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης - PASI 90 έως PASI 100) στη συντριπτική πλειονότητα των ασθενών και συνεχίζει να εμφανίζει ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας μετά από διάστημα 4 ετών.

Τα νέα δεδομένα καταδεικνύουν ότι με τη σεκουκινουμάμπη διατηρούνται σχεδόν στο 100% τα ποσοστά ανταπόκρισης κατά  PASI 90 και PASI 100 από το Έτος 1 έως το Έτος 4. Παράλληλα νέα δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας επιβεβαιώνει ότι η σεκουκινουμάμπη είναι σημαντικά ανώτερη σε σύγκριση με την ουστεκινουμάμπη στη διατήρηση καθαρού δέρματος, στους ασθενείς με ψωρίαση σε διάστημα 52 εβδομάδων.

«Αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η σεκουκινουμάμπη εξακολουθεί να λειτουργεί από έτος σε έτος, διατηρώντας υψηλά επίπεδα κάθαρσης του δέρματος με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας» δήλωσε ο Vasant Narasimhan, παγκόσμιος επικεφαλής Ανάπτυξης Φαρμάκου και Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος της Novartis.

«Οι ασθενείς με ψωρίαση χρειάζονται θεραπείες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους και είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η σεκουκινουμάμπη αποδεικνύεται μια δυνατή  επιλογή για τους ασθενείς».

Η ψωρίαση είναι μια κοινή, μη μεταδοτική, αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει έως και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η ψωρίαση κατά πλάκας είναι η πιο κοινή μορφή της νόσου και εμφανίζεται με τη μορφή ερυθρών κηλίδων, που καλύπτονται από ένα αργυρόχρωο στρώμα συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η παλαμοπελματιαία ψωρίαση, δηλαδή η ψωρίαση που εκδηλώνεται στις παλάμες και στα πέλματα, εμφανίζεται σε ποσοστό έως και 40% των ασθενών με ψωρίαση κατά πλάκας.

Δεν είναι απλώς ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια επίμονη, χρόνια (μακράς διάρκειας) και ορισμένες φορές έντονα στρεσογόνα νόσος, η οποία μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις μικρότερες πτυχές της ζωής των ανθρώπων σε καθημερινή βάση.