Σε μια από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του φαρμάκου, τη διεθνή έκθεση CPhI, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν και φυσικά των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών, μετείχε και φέτος η ELPEN. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από 4-6 Οκτωβρίου και η  ELPEN συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά, δίνοντας και φέτος ηχηρό παρόν με περίπτερο 120 τ.μ, το οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στελέχη της ELPEN πραγματοποίησαν συναντήσεις με 300 εταιρείες, με στόχο την παρακολούθηση της πορείας των συμφωνιών που είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά και την προώθηση των προϊόντων ιδιοκτησίας της στις αγορές εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε έμφαση στο Elpenhaler, το οποίο παραμένει προϊόν αιχμής για την πρωτοπόρο Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Παράλληλα, διερευνήθηκαν νέες ευκαιρίες για την ελληνική αγορά σε πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα, καθώς επίσης και συνεργασίες ανάπτυξης νέων μορίων με καταξιωμένες Ευρωπαϊκές εταιρείες.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ELPEN στη CPhI, ο Head of International Business, κ. Λευτέρης Τρύφων, σημείωσε :«Ενδεικτικό των επιτυχημένων επαφών που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της CPhI αποτελεί το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε η ELPEN με εταιρεία της Λατινικής Αμερικής για την αποκλειστική προώθηση On patent προϊόντος. Το συγκεκριμένο θα αποτελέσει σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα πρώτη επιλογή για τη θεραπεία συγκεκριμένης νόσου».

Ο κ. Τρύφων τόνισε επίσης, πως «Η συμμετοχή της ELPEN σε διοργανώσεις, όπως είναι η CPhI, προβάλλει ξεκάθαρα τη διεθνή αναγνώρισή της ως φερέγγυο πάροχο φαρμακευτικών θεραπειών, παράλληλα με την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά. Αυτό προκύπτει άλλωστε κι από την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που αναπτύσσει σε 60 χώρες παγκοσμίως, καθώς επίσης κι από τα διπλώματα ευρε¬σιτεχνίας που συνοδεύουν το Elpenhaler σε περισσότερες από 100 χώρες».