Μετατέθηκε κατά μία ημέρα τελικά η  συνεδρίασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ενστάσεων Θετικής Λίστας, στην οποία προεδρεύει η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ, λόγω εκτάκτων αναγκών της Υπηρεσίας, η Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 28/8 και τη Δευτέρα 31/8.
Η συνεδρίαση της επιτροπής αυτής είναι το πρώτο και βασικό βήμα για την επίλυση των ζητημάτων που είχαν προκύψει μετά τη δημοσίευση της τελευταίας Θετικής Λίστας και, μαζί με τη Γενική Ανακοστολόγηση, αλλά και τις διευκρινίσεις επί των αλλαγών στο Φάρμακο κατ’ εφαρμογή του μνημονίου, είναι από τα θέματα που «καίνε» τις φαρμακευτικές.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, αύριο θα εξεταστούν τα αιτήματα-εντάσεις των εταιρειών των οποίων το όνομα ξεκινά από Ν και τελειώνει σε Ω ή Ζ και την Δευτέρα θα εξεταστούν τα αιτήματα-εντάσεις των εταιρειών των οποίων το όνομα ξεκινά από Α και τελειώνει σε Μ.
Επιπλέον, σήμερα Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα των ραντεβού με τις εταιρίες.
Τα αιτήματα που θα εξεταστούν αφορούν  από απλές αλλαγές των ΚΑΚ έως και πιο πολύπλοκες ενστάσεις που σχετίζονται με λάθος κατάταξη σκευασμάτων ή αποκλεισμούς άλλων.