Και για τα παιδιά, λοιπόν, ισχύει ό,τι και για τους ενήλικες. Οι ηλεκτρονικές συσκευές, που όλη μέρα είναι προέκταση του χεριού μας, πρέπει να μη χρησιμοποιούνται πριν από την ώρα του ύπνου, γιατί προκαλούν νευρικότητα και χαλάνε τον ύπνο. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών...

Νέα βρετανική επιστημονική μελέτη αξιολόγησε 20 σχετικές έρευνες, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω στο ζήτημα, και που συνολικά αφορούσαν σε περίπου 125.200 παιδιά, με μέση ηλικία 14,5 ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ, του King's College του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διαπίστωσαν ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ανεπαρκούς ύπνου.

Όπως εξήγησαν, ο ύπνος είναι ζωτικός για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και η χρήση ηλεκτρονικών φορητών συσκευών πριν από τον ύπνο έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι νυσταγμένα την επόμενη μέρα και να μπορούν να φέρουν σε πέρας τις αυξημένες σχολικές και μη υποχρεώσεις.

Εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί το ότι το κινητό, ακόμη και κλειστό να είναι, αν βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι - ή, ακόμη χειρότερα, πάνω σε αυτό και κάτω από το μαξιλάρι - εξακολουθεί να σχετίζεται με την αϋπνία!