Μέσω της λειτουργίας του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου, με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και αποτέλεσμα την αποφυγή αναισθησίας, που κρίνεται απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ακόμη κι ένα παιδί να γλιτώσει τη νάρκωση πριν από την εξέταση, είναι σημαντικό κέρδος απο τον εξομοιωτή - παιχνίδι, που πρόσφερε στο νοσοκομείο Παίδων, στο τμήμα Αξονικού – Μαγνητικού Τομογράφου, ο σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς. 

«Η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών, που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους. Στο τμήμα μας γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες. 

Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί, λόγω εξοικείωσης με την εξέταση, και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό» δήλωσε η Χριστιάνα Χατζηγιώργη, διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του νοσοκομείου. 

Ο νέος εξομοιωτής παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στους χώρους του νοσοκομείου, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασσάβας, η διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού - Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη και η κα. Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος Δ.Σ. του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα». 

Η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη είπε: «Ευχαριστούμε την Bayer Ελλάς, που στέκεται στο πλευρό μας, στις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα, δυστυχώς, οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών».