Την επιτακτική ανάγκη κάλυψης της θέσης του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, της πρόσληψης δύο επικουρικών Παθολόγων στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και την πρόσληψη επικουρικών ιατρών Παθολόγων στο Νοσοκομείο Μολάων επισημαίνει στον Υπουργό Υγείας με επιστολή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλαταράκος. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, είχε ήδη επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις και τη δυσλειτουργία των Νοσοκομείων Λακωνίας, Σπάρτης και Μολάων από τις 14/4/2015, μετά από σύσκεψη με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, τη Διοικήτρια κ. Ευδοξία Παπαγεωργίου, τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Δημήτρη Παναγόπουλο, τους εκπροσώπους των ιατρών και των λοιπών εργαζομένων, καθώς και το δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη. 

Παρόλα αυτά  μετά από εκείνη τη σύσκεψη διαπιστώνεται ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την κάλυψη των κενών, με αποτέλεσμα η Παθολογική Κλινική Σπάρτης να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις περίθαλψης των πολιτών, μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας της Κλινικής. 
Κατά τη χθεσινή (26/7/2015) επικοινωνία του κ. Βλσταράκου με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, διαπιστώθηκε ότι ο υπουργός είχε λάβει γνώση του προβλήματοςκαι ο ΠΙΣ ως θεσμικό όργανο της Πολιτείας στα θέματα της Υγείας, ζητεί να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.