Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των παιδιάτρων, πάνω σε ιδιαίτερα σημαντικά και ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, των οποίων η γνώση είναι απαραίτητη για τη σωστή άσκηση της παιδιατρικής πράξης.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αφορούν στο πεπτικό σύστημα, όπως η διερεύνηση και η αντιμετώπιση του βρέφους και του παιδιού με δυσκολία στη σίτιση, οι ενδείξεις χορήγησης των ειδικών θεραπευτικών γαλάτων, ενώ θα δοθεί ομιλία για το νεογνικό screening για την ακοή και τη χρησιμότητά του στην έγκαιρη διάγνωση της βαρηκοΐας και κατ’ επέκταση στην πρόληψη διαταραχών της ανάπτυξης του λόγου στο παιδί.

Παράλληλα θα τεθούν προβληματισμοί ως προς την αλόγιστη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής στους εφήβους και τις ενδείξεις χορήγησής τους, ενώ θα αναπτυχθούν και θέματα σχετικά με τις λοιμώξεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η ομιλία για  τον ιό Ζίκα και κατά πόσο αποτελεί απειλή για τη χώρα μας. Θα αναφερθούν, επίσης, οι νέες τεχνικές ταχείας ανίχνευσης λοιμωδών παραγόντων.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ  κα Ευαγγελία Λαγκώνα και τους συνεργάτες της και είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Δείτε το πρόγραμμα της Παιδιατρικής Ημερίδας εδώ