Σημαντική έκπτωση στην αγορά αναλώσιμων οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων θα έχουν τα μέλη  του Athens Dental Tourism Cluster, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του οδοντιατρικού τουρισμού στην Αθήνα.

Αυτό προβλέπει το συμφωνητικό συνεργασίας, που υπογράφτηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, μεταξύ του Athens Dental Tourism Cluster  και έξι μεγάλων προμηθευτών οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, κ Γιώργου Καμίνη, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου  της πλατείας Κοτζιά.

Η συμφωνία προβλέπει ότι εκτός από τη σημαντική έκπτωση στην αγορά των αναλώσιμων οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων οι  προμηθευτές θα στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του Athens Dental Tourism Cluster  για την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό, με την επιστροφή του 5% επί του τζίρου των αγορών.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά  στην αύξηση των μελών του Athens Dental Tourism Cluster, αλλά και την ενίσχυση των προσπαθειών μας για προσέλκυση νέων ασθενών από ολόκληρο τον κόσμο και την  Ομογένεια» αναφέρει ο πρόεδρος του Cluster, επίκουρος καθηγητής κ. Νικόλαος Σ. Κουβελάς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Καμίνης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, ως εμπνευστής της δημιουργίας του Athens Dental Tourism Cluster, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα. Παράλληλα ο δήμαρχος ενημέρωσε το προεδρείο του Cluster  για την προώθηση και ολοκλήρωση της χρηματοδότησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στα πλαίσια της υπογραφής της συμφωνίας ο κ  Κουβελάς, ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες στο πλαίσιο ανάπτυξης του Cluster, καθώς και αυτές που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβελά, στέφτηκε  με επιτυχία το ταξίδι που πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη αντιπροσωπεία του Cluster, η οποία ενημέρωσε στελέχη της Ομογένειας για τις δράσεις ανάπτυξης του οδοντιατρικού τουρισμού. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν νέα ταξίδια, όπως αυτό που έχει προγραμματιστεί από του υπουργείο Εξωτερικών για  τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στη Σαουδική Αραβία. Θα ακολουθήσουν μέσα στο 2017 ταξίδια  σε Νοτιοαφρικανική Ένωση, Μαϊάμι και Σικάγο.

Ο Αντιπρόεδρος του Cluster κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενημέρωσε οδοντιάτρους και προμηθευτές για την ταχύτατη ανάπτυξη και εξέλιξη του Cluster και για τις οικονομίες κλίμακος που εμφανίζονται από τη συνεργασία των φορέων αυτών.
Το μέλος του Δ.Σ  του Cluster, κ. Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, γενικός γραμματέας στο Health Tourism Counseling, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την παγκόσμια πορεία του ιατρικού τουρισμού, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του.

Τέλος, ακολούθησε ενημερωτική παρουσίαση από τον κ. Αναστασάκη Παναγιώτη πάνω στον τρόπο εκπαίδευσης των εξειδικευμένων οδοντιάτρων του Cluster για την κοινή απόκτηση της διεθνούς πιστοποίησης ΕΝ 15224.

Το Athens Dental Tourism Cluster δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, στο πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού στην Αθήνα, αριθμεί μέχρι σήμερα 15 μέλη, (εκκρεμεί η εγγραφή 20 νέων μελών) τα οποία διαθέτουν 47 οδοντιατρικά ιατρεία.