Πρόκειται για το ακουστικό παιχνίδι μνήμης "Η Κιβωτός του Νώε" και για τα εκπαιδευτικά μουσικά παιχνίδια "Βρες το μουσικό όργανο" και "Βρες την κατηγορία του μουσικού οργάνου".

Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τους οργανωτές της, «καλύπτεται το τεράστιο κενό που υπάρχει στη δημιουργία παιχνιδιών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, επιτυγχάνοντας όχι μόνο ψυχαγωγικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Τα παιχνίδια βασίζονται στο παιχνίδι μνήμης Memory, στο οποίο ο παίκτης προσπαθεί να βρει ζευγάρια όμοιων καρτών ανάμεσα σε ένα σωρό αναποδογυρισμένες κάρτες, αλλά σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των τυφλών παιδιών. Έτσι οι κάρτες είναι ακουστικές και ο παίκτης αναζητά όμοιους ή αντίστοιχους ήχους.

Στην "Κιβωτό του Νώε", ο παίκτης μεταφέρεται ηχητικά στον κόσμο της κιβωτού και αναζητά ζευγάρια όμοιων ζώων για να τα ταΐσει. Στα μουσικά παιχνίδια γίνεται βοηθός σε μία μουσική παράσταση και μαθαίνει για τα μουσικά όργανα. Στο "Βρες το μουσικό όργανο" αντιστοιχεί τους ήχους των μουσικών οργάνων με το όνομά τους, ενώ στο "Βρες την κατηγορία του μουσικού οργάνου" μαθαίνει ποιά είναι κρουστά, ποια πνευστά και ποια έγχορδα.

Εκτός από την ψυχαγωγία, με τα παιχνίδια αυτά τα τυφλά παιδιά εξασκούν την μνήμη, την προσοχή και την αντίληψή τους, ενώ οξύνουν την ακοή τους με διασκεδαστικό τρόπο. Σύμφωνα με έρευνα της SciFY, τα τυφλά παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου βρίσκουν τρόπο να αρχίσουν την εξοικείωσή τους στους υπολογιστές χωρίς φόβο, ενώ όλα αναπτύσσουν χρήσιμες δεξιότητες, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.

Ήδη η SciFY αναζητά πόρους για να δημιουργήσει εκδόσεις των παιγνιδιών και στα αγγλικά, ώστε να αξιοποιηθούν και εκτός των ελληνικών συνόρων, όπως έγινε και με τα προηγούμενα παιχνίδια για τυφλά παιδιά, που δημιούργησε. Στοχεύει, επίσης, να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να "ανεβάσουν" δικούς τους ήχους και να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια, που να μπορούν να τα μοιραστούν δημόσια, καθώς και να μπορεί να παίζει κάποιος μέσω του Διαδικτύου με άλλον παίκτη.

Τα παιγνίδια αναπτύχθηκαν με τη βοήθεια πολλών φίλων της οργάνωσης και με την ενεργή συμμετοχή δεκάδων υποστηρικτών, στη σχετική διαδικτυακή εκστρατεία χρηματοδότησης (crowdfunding). Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για δωρεάν «κατέβασμα» στη διεύθυνση:

color="#0000FF" size="3" face="Courier New Greek">http://go.scify.gr/memori