Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία μετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας, όπως οι υπηρεσίες του ΠΕΔΥ, το ΕΚΑΒ κλπ.

Η ΑΔΕΔΥ προχώρησε στην κήρυξη της απεργίας με σειρά αιτημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση του συστήματος υγείας, καταγγέλλοντας την κατάρρευση των Νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης τους.

Οι υγειονομικοί αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί.

Το σύνολο των υγειονομικών διεκδικούν αύξηση των πιστώσεων για την υγεία και κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στο σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό. 

Σημειώνουμε ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει και επόμενη Πανελλαδική Απεργία στις 8/12 κατά των απολύσεων των επικουρικών γιατρών αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σε ώρα που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.