Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν παθολογικό - γενικό ιατρείο, παιδιατρικό, γυναικολογικό και δερματολογικό, όπου εθελοντές γιατροί θα παρέχουν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση με συμβουλευτικό χαρακτήρα σε επισκέπτες της έκθεσης, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. 
Παράλληλα η κινητή παιδοοδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου με εθελοντές οδοντιάτρους θα παρέχει οδηγίες για τη στοματική υγιεινή σε παιδιά και γονείς, ενώ εντός του περιπτέρου θα πραγματοποιούνται και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για κοινωνικά, παιδαγωγικά και ιατρικά θέματα. 

Ειδικά για τους άνεργους απόρους και ανασφάλιστους θα διατεθούν από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου  δωρεάν εισιτήρια εισόδου, με τη χορηγία της HELEXPO και της ΔΕΗ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου στην Θεσσαλονίκη, (Πτολεμαίων 29Α, 3ος όροφος, 2310 566 641 & 2315 314 206).

Το Ιατρείο Προληπτικού Ελέγχου στη ΔΕΘ θα λειτουργεί καθημερινά, από 5 έως και 13 Σεπτεμβρίου, με ώρες: Δευτέρα - Παρασκευή: 16:00π.μ - 22:00μ.μ, Σάββατο & Κυριακή: 10:00π.μ - 22:00μ.μ, πλησιέστερη είσοδος: Πύλη 2 (XANΘ).