Την Υγειονομική Μονάδα «Οίκος Ναύτου – ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Πειραιά» εγκαινιάζουν αύριο 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου και ο Οίκος Ναύτου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο κτίριο του «Οίκου Ναύτου», Κων. Παλαιολόγου 15, Πλ. Τερψιθέας. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «με τη συγκεκριμένη μονάδα ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα, τόσο των ναυτικών, όσο και όλων των πολιτών για μια πρότυπη, υψηλού επιπέδου, πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στον Πειραιά». Η μονάδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δυο συναρμόδιων υπουργείων και της παραχώρησης του κτιρίου του «Οίκου Ναύτου» από τους ναυτικούς, με τη σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου.  

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θα παραβρεθούν στα εγκαίνια, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός.