Περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε χθες το ραντεβού ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με το Διοικητικό Συμβούλιου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδα (ΣΦΕΕ), όπου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα για τον ανασχεδιασμό της φαρμακευτικής πολιτικής. Το πλέον «καυτό» ζήτημα το οποίο και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εταιρειών μελών του Συνδέσμου και ειδικά των πολυεθνικών, είναι η επιβολή επιπλέον υποχρεωτικής έκπτωσης για την είσοδο ενός νέου καινοτόμου φαρμάκου στο σύστημα αποζημίωσης , η οποία δεν αποκλείεται να φθάσει έως και το 25% (εδώ). 

Στο σχεδιασμό που φαίνεται να έχει ήδη «κλειδώσει» μετά και τη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους Θεσμούς, πέρα από το υψηλό ποσοστό έκπτωσης, περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική παροχή αυτής για 3 έτη, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές που καλούνται να καταβάλλουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις. 
Την ίδια στιγμή, για να εισαχθεί ένα νέο φάρμακο στην ελληνική αγορά και για να αποζημιώνεται, θα πρέπει ήδη να έχει ενταχθεί στο εθνικό σύστημα αποζημίωσης σε άλλες 14 χώρες, εκ των οποίων οι 7 να διαθέτουν Σύστημα Αξιολόγησης της Ιατρικής Τεχνολογίας (HTA).  

Πέρα από το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο εκτιμάται να θεσμοθετηθεί αρκετά άμεσα, το νέο πλαίσιο θα περιέχει και ρυθμίσεις που θα βασίζονται και στις προτάσεις Μπερσίμη. Για παράδειγμα το πολυώνυμο με το οποίο θα μπορέσει να επιτευχθεί η μείωση του clawback κατά 30% το 2017 και 2018, η εισαγωγή θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μητρώων ασθενών, η διεύρυνση της διαδικασίας διαπραγμάτευση, ενώ εξετάζεται και η διαδικασία αποζημίωσης θεραπειών σε μηνιαία βάση.
Ακόμη, θα καθιερωθούν κλειστοί προϋπολογισμοί για τις πιο «δαπανηρές» θεραπευτικές κατηγορίες (ICD10), όπως και για τα φάρμακα του Ν. 3816 (εδώ). Πληροφορίες αναφέρουν πως το μέτρο θα αφορά τις τέσσερις πιο δαπανηρές κατηγορίες: διαβήτης, στατίνες, βιολογικοί παράγοντες (anti-TnF) και ογκολογικά.

Τιμολόγηση

Παράλληλα, άμεσα αναμένεται η έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα εισαχθεί και πάλι  «κόφτης» όσον αφορά στο μέγιστο ποσοστό μείωσης των τιμών το γενοσήμων, όπως συνέβη και στην προηγούμενη ανατιμολόγηση. Ειδικότερα αντί του 15% που ίσχυσε, το "μαξιλάρι" για την προστασία από τις μειώσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 10%. Επίσης, αν και η νομοθεσία προέβλεπε πως στην ανατιμολόγηση του δεύτερου εξαμήνου η μείωση θα περιελάμβανε τα γενόσημα με λιανική τιμή άνω των 4 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό θα αλλάξει, φθάνοντας στα 6 ευρώ. 

Συνάντηση στις Βρυξέλλες 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες σημειώνουν ότι το Υπουργείο προς το παρόν έχει καταγράψει όλα τα μέτρα σε ένα προσχέδιο που μπορεί να έχει αλλαγές, όμως δεν είναι αισιόδοξες ως προς το εύρος των βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν, ειδικά στο ζήτημα των νέων καινοτόμων φαρμάκων. Σχετική ευελιξία, φαίνεται να υπάρχει μόνο στο ύψος του ποσοστού έκπτωσης και στον αριθμό των χωρών, αλλά εκφράζουν την επιφύλαξη για το πόσο ουσιαστική μπορεί να είναι η βελτίωση αυτή.  Ο Ανδρέας Ξανθός προσπαθώντας να αποφύγει την αντιπαράθεση, κάλεσε τις εταιρίες να υποβάλουν γραπτώς τις προτάσεις τους, κυρίως όμως να είναι σαφές ότι σημαντικές αλλαγές μπορούν να προκύψουν μόνο από τις συναντήσεις των Βρυξελλών, καθώς ο ίδιος φαίνεται να μην μπόρεσε να πείσει τους θεσμούς. 
Οι φαρμακευτικές εταιρείες πάντως είναι ιδιαίτερα ανήσυχες αναμένοντας ραγδαίες εξελίξεις ως προς τις επιπτώσεις των νέων μέτρων, φοβούμενες για ιδιαίτερα δύσκολες μέρες (εδώ).