Ξεκίνησε και επίσημα πλέον τη λειτουργά της η νέα μονάδα ΠΕΔΥ στον Οίκο Ναύτου Πειραιά, τα εγκαίνια της οποία πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Στην Μονάδα υπηρετούν σήμερα 85 ιατροί (προηγουμένως η μονάδα διέθετε μόνο 7 γιατρούς), 19 οδοντίατροι και 113 άτομα νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού. Η Μονάδα διαθέτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σύγχρονο ακτινολογικό εργαστήριο, μαστογράφο, ορθοπαντογράφο, οστική πυκνότητα, υπέρηχους, φυσικοθεραπευτήρια,  μικροβιολογικό εργαστήριο και Τμήμα Επειγόντων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των οδοντιατρικών και οδοντοπροσθετικών και του ΚΒΕΑ. Λειτουργεί από τις 7.00 π.μ.  έως τις 8.00 μ.μ., και με προοπτικές επέκτασης του ωραρίου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το μήνα Οκτώβριο εξυπηρετήθηκαν συνολικά περίπου 22.000 ασθενείς, με καθημερινά αυξητική τάση.
Τέλος επισημαίνεται ότι η λειτουργία της μονάδας αυτής απέφερε σημαντικό οικονομικό όφελος, της τάξης των 540.000 ευρώ ετησίως (συν άνω των 100.000 ευρώ λειτουργικά έξοδα), από την απελευθέρωση τριών μισθωμένων κτιρίων στον Πειραιά, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.