Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να είναι έτοιμη για να υποδεχτεί τα αιτήματα για ραντεβού με γιατρό των δομών της δημόσιας υγείας, με ιδιώτες αλλά και με γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, η υπηρεσία ηλεκτρονικών ραντεβού. Η ΗΔΙΚΑ έχει ήδη ολοκληρώσει την τεχνική διαδικασία και στη διεύθυνση rdv.ehealthnet.gr  θα μπορεί πλέον ο κάθε ασφαλισμένος να αναζητά διαθέσιμο γιατρό και να κλείνει ραντεβού, αποφεύγοντας τις τηλεφωνικές κλήσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, κ. Ανστάσιο Τάγαρη, «Ο πολίτης θα βλέπει τη διαθεσιμότητα και θα κλείνει ραντεβού χωρίς χρέωση. Μέσω της εφαρμογής θα μπορεί να επιβεβαιώνει το ραντεβού ή θα ενημερώνεται για πιθανή ακύρωση μέσω SMS». 
Σημειώνει ακόμη πως είναι βέβαιη η διείσδυση της υπηρεσίας στους Πολίτες (αντίστοιχη με τις υπηρεσίες e-banking) καθώς σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού υπάρχει εξοικείωση με το διαδίκτυο. Ετσι επιτυγχάνεται μείωση ταλαιπωρίας και κόστους. Στην περίπτωση επίσης ηλικιωμένων ατόμων μπορεί να υποστηριχθεί η υπηρεσία από συγγενικά πρόσωπα ή από το ΚΕΠ της περιοχής τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι ο πολίτης θα χρεώνεται με τηλεφώνημα μόνο όταν δεν μπορεί μόνος του να κλείσει το ραντεβού (help desk). Ο κ. Τάγαρης αναφέρει μάλιστα ότι ««Το κόστος που συνεπάγεται για τον πολίτη ή για τα νοσοκομεία σήμερα το κλείσιμο των ραντεβού ανέρχεται σε 7-8 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δίνοντας δωρεάν αυτή την υπηρεσία μέσω του διαδικτύου και με την εκτίμηση ότι περίπου τα μισά ραντεβού θα κλείνονται με την νέα εφαρμογή, υπολογίζεται ότι θα υπάρχει εξοικονόμηση συνολικά 4 εκατ. ευρώ». 

Για την εισαγωγή στην υπηρεσία απλά χρειάζεται η επιβεβαίωση των κωδικών στο taxisnet  και ο ΑΜΚΑ. Από κει και πέρα η διαδικασία είναι πολύ απλή και βασικό κριτήριο είναι η επιλογή του νομού. Με την επιλογή επίσης πόλης και Ταχυδρομικού Κώδικα επιτυγχάνεται η αναζήτηση ραντεβού σε μικρό γεωγραφικό εύρος. Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει γιατρό σε κάποιο νοσοκομείο, τακτικό ή απογευματινό, σε δομή του ΠΕΔΥ ή Κέντρο Υγείας και φυσικά σε ιδιώτη συμβεβλημένο ή μη.