Οι τρόποι αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης και οι άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Αυγούστου στο Υπουργείο Υγείας. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του νέου Υπουργού Υγείας κ. Θάνου  Δημόπουλου με το νέο αναπληρωτή Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Στις κύριες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση και η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες όπως και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας . Ως εκ τούτου, έχει σταλεί κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο νησί της Κω, προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας, καθώς και της παραγωγής υγείας στο ακριτικό νησί, το οποίο δοκιμάζεται από τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα εν μέσω τουριστικής περιόδου.