Η πιο τρυφερή αγκαλιά, αυτή που η μαμά ή ο μπαμπάς κρατούν κατάσαρκα το μωρό τους, δεν είναι μόνο έκφραση απέραντης στοργής και φροντίδας, αλλά και ζωτικής σημασίας για τα πρόωρα μωρά, που αναγκάζονται να στερηθούν το γονεϊκό χάδι τις πρώτες μέρες της ζωής τους, λόγω του ότι παλεύουν να επιβιώσουν στις θερμοκοιτίδες των μονάδων εντατικής φροντίδας.

Βέβαια η αγκαλιά "καγκουρό" δεν είναι μόνο για τα λεγόμενα βιαστικά μωρά, αλλά για όλα. Για τούτο και συνηθίζεται, αμέσως μετά τη γέννησή τους, να τα βάζουν στην αγκαλιά της μαμάς τους.

Μετά από 20 χρόνια η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι, τα μωρά που γαλουχήθηκαν με τη μέθοδο "καγκουρό", δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς και επιθετικότητας μεγαλώνοντας. Επιπλέον γίνονται πιο έξυπνα και πιο πετυχημένα, αλλά και πιο υγιή. Συγκεκριμένα η μελέτη εξέτασε 700 παιδιά, που γεννήθηκαν πρόωρα την περίοδο 1993-1996 και βίωσαν την εμπειρία "καγκουρό", δυο δεκαετίες μετά, όταν, πια, ήταν νέοι ενήλικες. 

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Paediatrics. Διαπιστώθηκε ότι η αγκαλιά "καγκουρό" μείωσε τα ποσοστά πρόωρου θανάτου κατά 7.7%. Τα τεστ IQ έδειξαν ένα πλεονέκτημα της τάξης του 3.5%.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Nathalie Charpak, από το Ίδρυμα Καγκουρό στη Bogota, είπε σχετικά: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αγκαλιά "καγκουρό" είναι μια δυνατή, αποτελεσματική μέθοδος παρέμβασης, επιστημονικά τεκμηριωμένη, που μπορεί να χρησιμοποιείται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".