Η οικονομική κρίση δεν κατάφερε να ρίξει την Ελλάδα στα μάτια των απανταχού ρομαντικών. Η Αθήνα ανακηρύχθηκε η πιο ερωτική πόλη στον κόσμο και οι Έλληνες χαρακτηρίστηκαν ως το πιο σεξουαλικά ενεργό έθνος.

Από τους χρήστες του site www.thrillist.com ζητήθηκε να μοιραστούν ιστορίες ακραίου φλερτ και στη συνέχεια η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε τα στατιστικά στοιχεία για να καθορίσει ποιες χώρες φλερτάρουν πιο επιθετικά. «Η Αθήνα όχι μόνο ανακηρύχθηκε η πιο ερωτική πόλη του κόσμου, αλλά η Ελλάδα ως χώρα κατονομάστηκε ως το πιο σεξουαλικά ενεργό έθνος» σημείωσε η ιστοσελίδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Δρ Simon Hardy, συγγραφέα του «Οι Έλληνες, ο ερωτισμός και ο εαυτός μας», οι Έλληνες έχουν τελειοποιήσει τις ικανότητές στο φλερτ από την αρχαιότητα κατά τη διάρκεια των «υπέρ-σεξουαλικών συμποσίων».

Τη δεύτερη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, χάρη στην αυτοπεποίθηση των Ιταλών και το γεγονός ότι οι άνδρες δεν φοβούνται να προσεγγίσουν τις γυναίκες. Η Αίγυπτος ακολούθησε στην τρίτη θέση, δεδομένου ότι σχεδόν το 99% των γυναικών δήλωσε ότι το φλερτ στην Αίγυπτο αγγίζει τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η κατάταξη έχει ως εξής:

1. Ελλάδα
2. Ιταλία
3. Αίγυπτος
4. Βραζιλία
5. Κολομβία
6. Ισπανία
7. Ινδία
8. Γαλλία
9. Δομινικανή Δημοκρατία
10. Ρωσία