Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν, οι ανάγκες όμως των οικογενειών που χρειάζονται κάθε μήνα βρεφικές και παιδικές τροφές είναι διαρκείς. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες και παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5). 

Το Κοινωνικό Ιατρείο, ενδεικτικά αναφέρει ότι κάθε μήνα βοηθά περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και των capital controls έχουν σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, σε σχεδόν 4 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 42.000 ιατρικές επισκέψεις από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Το ιατρείο λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 280 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. 
Τονίζουν ότι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά τους προσφέρουν δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ: Δευτέρα - Πέμπτη10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00.