Μάλιστα το "κλασσικό" σεξ, όπως το ξέρουμε, θα βγει από την ατζέντα και σε 25 χρόνια από τώρα θα γίνεται μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Τα νέα διαδραστικά ερωτικά βοηθήματα μπαίνουν στο παιχνίδι πιο δυναμικά από ποτέ, με τα ρομπότ και τις πλαστικές κούκλες να ικανοποιούν κάθε μύχιο πόθο, χωρίς να φέρνουν αντιρρήσεις και χωρίς να έχουν απαιτήσεις...

Μέχρι τώρα τα ρομπότ του σεξ προτείνονταν σε μοναχικούς ανθρώπους, που έχασαν πρόσφατα τον σύντροφό τους ή σε άτομα με αναπηρία. Η Dr Trudy Barber, μιλώντας στο συνέδριο, είπε ότι η εξέλιξη θα κάνει τα ζευγάρια να επανεκτιμήσουν το αληθινό σεξ και ότι η αυξανόμενη ενασχόληση των ανθρώπων με την τεχνολογία ήταν, απλά, θέμα χρόνου να τη φέρει και στην κρεββατοκάμαρα.

"Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, επειδή είμαστε τόσο απασχολημένοι με τις ζωές μας και τόσο ενσωματωμένοι στην τεχνολογία, το να κάνουμε σεξ με ρομπότ είναι, στην πραγματικότητα, μια φυσική διαδικασία στον κύκλο της εξέλιξής μας. Νομίζω ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα κάνει σε πραγματικό χρόνο τις σχέσεις πιο πολύτιμες και συναρπαστικές" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα ειδικοί στην τεχνητή νοημοσύνη εγείρουν προβληματισμούς σχετικά με το κατά πόσο οι αυριανοί έφηβοι θα έχουν τη σωστή εικόνα για το σεξ, αν είναι να "χάσουν την παρθενιά τους" από ανθρωποειδείς συσκευές. 

Η Dr Barber απαντά: "Είμαστε σε θέση να έχουμε μια σεξουαλική παλέτα με τόσα πολλά χρώματα, που νομίζω ότι θα ήταν ανοησία να μην τα εξερευνήσουμε".

Αυτή τη στιγμή συσκευές όπως η Rocky ή η Roxxxy True Companion στοιχίζουν περίπου 7.000 λίρες, αλλά οι εξελίξεις στον εν λόγω τομέα προβλέπεται να κάνουν τα ρομπότ του σεξ περισσότερο αληθοφανή και οικονομικά προσιτά.