Αθρόες ικανοποιήσεις αιτημάτων μετατάξεων και αποσπάσεων στο νοσοκομείο Κομοτηνής λόγω της προεκλογικής περιόδου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σημειώνοντας πως η πρόφαση είναι η εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4223/2013 στο άρθ. 54 που προβλέπει «Μετάταξη από παραμεθόριο σε παραμεθόριο...».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι στο πλαίσιο «του σχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας» εξαφανίζεται από αυτόν σταδιακά η προβληματική παραμεθόριος περιοχή της Κομοτηνής, αφού το νοσοκομείο αποψιλώνεται από προσωπικό. Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι "ο Υπουργός με μεγάλη ευκολία και χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα ήδη 70 οργανικά κενά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του Νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε σε υπογραφή 10 τέτοιων αποφάσεων και έπονται και άλλες...

Οι εναπομείναντες αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής στους οποίους, υποσχέθηκαν βοήθεια μέσω προσλήψεων πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ερωτούν τον υπογράφοντα κ. Κουρουμπλή:
1)    Πως θα γίνει η αναπλήρωση των οργανικών θέσεων που προκύπτουν από αυτές; Θα έπρεπε την ίδια στιγμή που υπέγραψε για απομάκρυνση υπαλλήλων από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, την αναπλήρωση τους από άλλους, άλλων παραμεθόριων περιοχών.
2)    Τι είδους υπηρεσίες υγείας μπορούν να προσφέρουν στην δοκιμασμένη τοπική κοινωνία του Ν. Ροδόπης;
3)    Αυτές οι κινήσεις είναι μέρος συντονισμένου σχεδίου συρρίκνωσης και τελικά εξαφάνισης του συγκεκριμένου νοσοκομείου;