Είναι μια ερώτηση που συνηθίζουν κάποια στιγμή να κάνουν τα ζευγάρια: "Με πόσους/πόσες έχεις κοιμηθεί πριν από μένα;".

Οι επιστήμονες βάλθηκαν να βρουν ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός και, όπως φαίνεται είναι μόλις τρεις και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.

Βέβαια, όταν πρόκειται για μακροχρόνια σχέση, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν να είναι μόλις δύο. Η έρευνα των τριών Πανεπιστημίων έδειξε, επίσης, ότι οι γυναίκες έλκονται λιγότερο από άνδρες, οι οποίοι είχαν κάνει σεξ με έξι γυναίκες πριν από εκείνες - οι άνδρες φάνηκαν πιο προοδευτικοί, αφού ο αντίστοιχος αριθμός των αποδεκτών εραστών είναι έντεκα.

"'Ένας σύντροφος με έντονο ερωτικό παρελθόν θεωρείται στατιστικά κακή περίπτωση για να επενδύσει κάποιος συναισθηματικά σε κείνον" είπε ένας εκ των ερευνητών της μελέτης, ο Dr Steve Stewart-Williams.

"Σε αντίθεση με την ιδέα ότι η ανδρική ασυδοσία είναι ανεκτή, αλλά η γυναικεία όχι, και τα δύο φύλα εξέφρασαν ίση απροθυμία να εμπλακούν συναισθηματικά με κάποιον, ο οποίος ήταν "ζωηρός" στο ερωτικό του παρελθόν".

Στην έρευνα συμμετείχαν 188 άτομα - από τα οποία τα 104 ήταν γυναίκες - ηλικίας 18 έως 35 χρόνων.

Εξάλλου η έρευνα διαπίστωσε ότι οι μόνες σημαντικές διαφορές μεταξύ των φύλων ήταν ότι οι άνδρες ήταν πιο πρόθυμοι να ασχοληθούν με μια παρθένα ή με κάποια με μικρό αριθμό σεξουαλικών συντρόφων.