Τα γυάλινα, παγωμένα μάτια τους στοιχειώνουν πολλά όνειρα και ο τρόπος που κινούνται και τρώνε ωμή σάρκα έχει εμπνεύσει τη λαϊκή σοφία, εξ'ού και η έκφραση "νιώθω σαν ζόμπι", που χρησιμοποιείται ευρέως. Πλέον ήρθε η ώρα να γίνουν και αντικείμενο έρευνας.

Όπως προέβλεψαν οι νεαροί ερευνητές, μόλις 300 άνθρωποι σε όλη τη Γη θα έμεναν ζωνατανοί στο τέλος του εφιάλτη των 100 ημερών... Και μετά από έξι μήνες ακόμη κι αυτοί θα μολυνθούν ή θα πεθάνουν. Μπορεί ένας στους τρεις Βρετανούς να έχει έτοιμη μια τσάντα με είδη πρώτης ανάγκης, αν συμβεί κάποια καταστροφή, αλλά τίποτα από αυτά που περιέχει αυτή η τσάντα δεν είναι χρήσιμο τη νύχτα της αποκάλυψης των ζόμπι, εξήγησαν οι ερευνητές.

Χρησιμοποιώντας την υπόθεσή τους, ότι ένα ζόμπι έχει 90% πιθανότητες να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε ζόμπι κι ότι θα μπορούσε να βρει τουλάχιστον έναν άνθρωπο την ημέρα, προέβλεψαν πόσο καιρό ο πληθυσμός θα μπορούσε να αντέξει την επιδημία που θα διέσπειραν σε όλους τους ανθρώπους.

Το σενάριο στηρίζεται στο πόσοι μολυσμένοι άνθρωποι θα έρθουν σε επαφή με μη μολυσμένους, για να διασπείρουν την επιδημία των ζόμπι. Όπως διαπιστώθηκε, τα ποσοστά επιβίωσης ήταν θλιβερά, κάτι που οδήγησε σε μία, ακόμη, μελέτη, η οποία έδειξε ότι οι άνθρωποι θα κατάφερναν να επικρατήσουν στον πλανήτη, εάν δολοφονούσαν τα ζόμπι και έκαναν σεξ, με σκοπό την αναπαραγωγή.

Ο επιβλέπων καθηγητής της μελέτης, Dr Mervyn Roy, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Leicester, δήλωσε: "Κάθε χρόνο ζητάμε από τους μαθητές να γράψουν σύντομες εργασίες για την Εφημερίδα της Φυσικής "Ειδικά Θέματα". Επιτρέπει στους μαθητές να αναδείξουν τη δημιουργική τους πλευρά και να εφαρμόσουν κάποιες γνώσεις από τη φυσική για το παράξενο, το υπέροχο ή το καθημερινό".

Τα tips των νευροεπιστημόνων

.Μην παλέψεις μαζί τους

.Μείνε ήσυχος

.Απόσπασε την προσοχή τους

.Μην τους μιλήσεις

.Μιμήσου τις κινήσεις και τους ήχους τους