Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή του κτηνιατρικού τομέα της Sanofi, Merial και του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim (CHC) την 1η Ιανουαρίου 2017, στις περισσότερες αγορές, επιβεβαίωσαν οι δύο εταιρίες με ανακοίνωσή τους.

Η στρατηγική συναλλαγή που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2016 και είχε ξεκινήσει με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις από τον Δεκέμβριο του 2015, αναμένεται να ολοκληρωθεί και στο Μεξικό και την Ινδία στις αρχές του έτους, καθώς η καθυστέρηση οφείλεται σε ορισμένες ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Ο Olivier Brandicourt, M.D.,Chief Executive Officer της Sanofi, δήλωσε: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής συναλλαγής με την Boehringer Ingelheim, η Sanofi χτίζει έναν ισχυρό και καινοτόμο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας. Η ενσωμάτωση της εξειδικευμένης ομάδας του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim και τα εδραιωμένα προϊόντα της επιτρέπουν στη Sanofi να ενισχύσει τη θέση της σε βασικές στρατηγικές κατηγορίες σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας. Πράγματι, αυτή η αγορά εξυπηρετεί τις αυξανόμενες προσδοκίες των καταναλωτών που επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην υγεία και την ευεξία τους».

Ο Hubertus von Baumbach, διορισμένος Chairman of the Board, Boehringer Ingelheim, δήλωσε: «Αυτό το σημαντικό επίτευγμα είναι το αποτέλεσμα μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας η οποία εφαρμόζεται σύμφωνα με το πνεύμα ενός κοινού οράματος. Καθοδηγούμενοι από την επιθυμία μας να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας και βασιζόμενοι στην αξία των καινοτόμων προϊόντων του χαρτοφυλάκιού μας, η συνδυασμένη ισχύς των δύο οργανισμών θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Boehringer Ingelheim στον Κτηνιατρικό Τομέα που είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία μας. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους υπαλλήλους της Merial στην ομάδα μας».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Sanofi και η Boehringer Ingelheim προετοιμάζονταν επιμελώς για την ένταξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων υπό νέα ιδιοκτησία από την πρώτη κιόλας ημέρα. Η ομαλή ένταξη των μεταβιβαζόμενων επιχειρήσεων, αποτελεί προτεραιότητα και των δύο εταιρειών, προς όφελος όλων των καταναλωτών και για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Alan Main, Executive Vice President στον Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Sanofi, ανέλαβε να διασφαλίσει τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας  του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Sanofi συμπεριλαμβανομένων των πρώην Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim

Επικεφαλής του Κτηνιατρικού Τομέα της Boehringer Ingelheim, αναλαμβάνει ο Δρ. Joachim Hasenmaier, ο οποίος θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Managing Directors της Boehringer Ingelheim.