Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν από την κακοκαιρία οι κάτοικοι στην Εύβοια και ειδικότερα στην Κύμη, όπου οι συνθήκες από την έντονη χιονόπτωση είναι δύσκολες και πολλοί κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Για το λόγο αυτό, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, φαρμακεία και διασωστικά οχήματα, έχει ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες της Πολιτείας για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων και να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες τόσο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όσο και όπου αλλού αυτό απαιτηθεί, σε συνεργασία με την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 2 μ.μ., επιπλέον κλιμάκιο Διασωστών του Ε.Ε.Σ. αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή, με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ε.Σ. έχει προγραμματίσει να διανείμει σε ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείο Κύμης "Γεώργιος Παπανικολάου" κουβέρτες και υπνόσακους.

Όπως τόνισε η διοίκηση του Οργανισμού, "ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, συμπαρίσταται ενεργά στους κατοίκους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνεπικουρώντας το έργο της ελληνικής Πολιτείας, όποτε αυτό χρειαστεί".