Στις 5 Ιανουαρίου, οπότε και συνέβη το περιστατικό στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού, Βόλου,  επιχειρούσαν στην απογευματινή βάρδια του Τομέα ΕΚΑΒ συνολικά πέντε ασθενοφόρα, τα οποία κάλυψαν με απόλυτη επάρκεια και άμεσα όλα τα έκτακτα περιστατικά, απάντησε η διοίκηση του Κέντρου, με αφορμή καταγγελίες για ορθοπεδικό περιστατικό στον Αλμυρό.

Η διοίκηση δίνοντας τη δική της εικόνα για τα πράγματα, ανακοίνωσε τα εξής:
1. Στις 17:21 το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Λάρισας, δέχτηκε κλήση για Λάρισας για ορθοπεδικό περιστατικό σε κλειστό γυμναστήριο στον Αλμυρό Μαγνησίας. Οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν για ένα άτομο τραυματισμένο στη μέση, μέσα στο κλειστό γυμναστήριο που πραγματοποιούσαν προπόνηση. 
2. Στις 17:21, το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Λάρισας διαβίβασε το σήμα στο ασθενοφόρο Β2, το οποίο κινούταν επί της Εθνικής Οδού για την κάλυψη έκτακτων περιστατικών, λόγω των εορτών των Θεοφάνιων. 
3. Στις 17:38, το ασθενοφόρο Β2 έφθασε στο σημείο του συμβάντος, (εντός 17 λεπτών). 
4. Στις 17:52, το ασθενοφόρο Β2 παρέλαβε τον τραυματία με ορθοπεδικό περιστατικό από πτώση στο έδαφος, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. 
5. Στις 18:33, ο τραυματίας παραδόθηκε από το Ασθενοφόρο Β2 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και διαψεύδουν κατάφορα όλους αυτούς που έσπευσαν να καταγγείλουν τραγική αργοπορία του ΕΚΑΒ, διασπείροντας με τον τρόπο αυτό ψευδείς ειδήσεις και δημιουργώντας, πάλι, τρόμο και ανασφάλεια στους πολίτες. 
Η διοίκηση του Κέντρου, κατέληξε λέγοντας πως "δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση, ορισμένοι προτίμησαν να υποβαθμίσουν για τον καθημερνό αγώνα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και να αδιαφορήσουν για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους επαγγελματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. 
Ο Τομέας Βόλου του ΕΚΑΒ, με 13 ασθενοφόρα πλέον, έναντι 10 που είχε πέρυσι, αποτέλεσμα μιας ορθολογικής επιχειρησιακής διαχείρισης, είχε φροντίσει να έχει αυξημένη τη δύναμή του σε ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες, λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων".