Έκκληση στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την προσφορά αγαθών για τους πρόσφυγες κάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος για το σκοπό αυτό, οργανώνει συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην προβλήτα 1 της πύλης 1 του Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισαγωγές από πασίγνωστες όπερες και διαχρονικές μελωδίες, υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.
Οι οργανωτές της Ορχήστρας, του Ερυθρού Σταυρού και ο Ο.Λ.Θ. προσβλέπουν στη συγκέντρωση τροφίμων, καθώς αντί εισιτηρίου, το κοινό παρακαλείται να προσφέρει ποσότητες σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα συγκεντρώνουν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Τα απαραίτητα είδη είναι: εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής, καπέλα και αθλητικά παπούτσια, καθώς και υγειονομικό υλικό (γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντισταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες και ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα).
Ήδη στην έκκληση για βοήθεια έχουν ανταποκριθεί πολίτες και επιχειρήσεις που έσπευσαν να προσφέρουν τα προϊόντα τους. Πρόκειται για τις εταιρίες NESTLE EΛΛΑΣ Α.Ε., ADAM’S SHOES, ΙΔΡΥΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, τις οποίες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά για την ευαισθησία τους.

Ο τελωνειακός σταθμός Ειδομένης
Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν ως συγκλονιστική εμπειρία τις καθημερινές αποστολές βοήθειας προς τους πρόσφυγες στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα. Το έργο της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας διεξάγεται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων που καταφθάνει στον τελωνειακό σταθμό της Ειδομένης. Υπολογίζεται, ότι καθημερινά καταφθάνουν στο σημείο περίπου 2.000 πρόσφυγες με σκοπό τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Τα κιβώτια με το νερό που μεταφέρουν από τη Θεσσαλονίκη οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά, όπως και η ξηρά τροφή. 
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Τμήματος Θεσσαλονίκης εξετάζει την ενίσχυση των αποστολών με αυξημένες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.  Την αποστολή χθες συνόδευσε το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Μπακατσέλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την προσφορά αγαθών για τους πρόσφυγες.