Συνάντηση με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους διοικητές για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, καθώς και για τη δυνατότητα να αυξηθούν τα όρια των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. 

Επιπλέον, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην ενέργεια του Υπουργείου Υγείας να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών, ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Στο Διδυμότειχο
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το οποίο- όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης- αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του.  

Η σχετική διαβεβαίωση ήρθε μετά από δηλώσεις της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχουτου Αθανασίας Κακαλή, σε συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), ότι από τον Οκτώβριο είναι πιθανή η αναστολή των λειτουργιών του νοσοκομείου λόγω υποστελέχωσης.

«Το μεγάλο πλέον και βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού. Ενδεχομένως να μην μας δίνεται πλέον η δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να καλύπτουμε με εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα, ακριβώς λόγω της έλλειψης κυρίως ιατρικού προσωπικού. Επίσης ενδέχεται να ανασταλεί και η δεύτερη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού» ανέφερε η κ. Κακαλή.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια, σε μηνιαία βάση, η Παθολογική Κλινική έχει πληρότητα 130% με 140%, ποσοστό που υπερβαίνει, όπως τόνισε, τις δυνατότητές της. Η δε Χειρουργική Κλινική ξεπερνάει το 80% κάθε μήνα και η Παιδιατρική είναι στο 100%, ποσοστά ενδεικτικά των πολύ υψηλών επιπέδων αναγκών από τους πολίτες.