Δυσκολίες στις φορολογικές ενημερότητες αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί τελευταία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταθέσουν στον ΕΟΠΥΥ τις μηνιαίες καταστάσεις για την πληρωμή τους.

Το θέμα οδήγησε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣΚωνσταντίνο Λουράντο να στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ζητώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην επιστολή του, ο κ. Λουράντος αναφέρεται σε καταγγελίες των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, παρότι είναι  φορολογικά ενήμεροι και υπολείπονται μη ληξιπρόθεσμες δόσεις φόρου εισοδήματος.

Διευκρινίζει ότι οι φορολογικές ενημερότητες είναι απαραίτητες για τους φαρμακοποιούς σε μηνιαία βάση προκειμένου να υποβάλλουν τις συνταγές των φαρμάκων που έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους .

Έτσι, ζητά τη διευκόλυνση των φαρμακοποιών, τονίζοντας ταυτόχρονα τις καθυστερήσεις πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως "η Πολιτεία φαίνεται για μια ακόμη φορά διπλά ασυνεπής απέναντι μας διότι την ώρα που δεν μας αποζημιώνει, μας στερεί και την δυνατότητα να υποβάλουμε τα παραστατικά για να πληρωθούμε … άγνωστο πότε".

Και προειδοποιεί ότι "σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην χορήγηση των φαρμάκων των ασφαλισμένων".